Professionele zorg

Dagopvang is bedoeld voor ouderen en hulpbehoevenden die nog zelfstandig thuis kunnen wonen, maar wel extra ondersteuning en sociaal contact kunnen gebruiken. Dit kan zijn vanwege ziekte, een beperking, ouderdom of eenzaamheid, maar ook bijvoorbeeld omdat u wacht op een plek in een zorginstelling of wanneer u zich na een ziekenhuisopname thuis nog niet kunt redden.

Stichting Zorgtrecht maakt het mogelijk om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven op een manier die bij u past met aandacht voor uw culturele achtergrond. Bij ons kun u één of meerdere dagdelen per week geheel verzorgd doorbrengen in het gezelschap van anderen en deelnemen aan diverse activiteiten. Ons doel is dat u zich weer meer in het leven voelt staan.

Heeft u gespecialiseerde zorg nodig? Onze gediplomeerde en ervaren zorgverleners staan iedere dag klaar om u op professionele wijze te ondersteunen, begeleiden en verzorgen.

Waarom dagopvang?

  • Sociaal contact en daardoor een isolement voorkomen.
  • Structuur en regelmaat in uw dagindeling.
  • Actief bezig blijven en een zinvolle invulling geven aan de dag.
  • Professionele verzorging en begeleiding gedurende de dag.
  • Ontzorgen van de cliënt en de mantelzorger.
  • Zorgbrug tussen thuis en instelling.
Dagopvang ouderen

Flexibele tijden

Stichting Zorgtrecht biedt als enige en eerste in Utrecht een middagprogramma voor dagopvang aan dat pas om 20:00 uur eindigt. Met deze ruime openingstijden willen wij bij onze gasten eenzaamheid in de avonduren tegengaan en bovendien bijdragen aan de fysieke gezondheid door een voedzame avondmaaltijd te verzorgen.

Bij Zorgtrecht heeft u de keuze uit twee verschillende dagdelen:

  • Dagprogramma: 09:00 tot 17:00 (inclusief warme middag maaltijd)
  • Middagprogramma: 12:00 tot 20:00 (inclusief warme avond maaltijd)

U bepaalt zelf op welke dagen en welk dagdeel u wilt langskomen en u kunt meerdere dagen in de week komen.

Vervoer

Geen eigen vervoer of is reizen met het openbaar vervoer te lastig voor u? Geen zorgen! Indien u niet op eigen gelegenheid kunt komen, kunt u gebruik maken van onze vervoer service. Wij halen u graag thuis op en brengen u ook veilig weer terug. Wanneer u een indicatie voor vervoer heeft wordt deze service in de meeste gevallen volledig vergoed.

“Zelfstandig blijven wonen is makkelijker en haalbaar wanneer u overdag naar de dagopvang gaat.”

Meer informatie?