Ruime keuze

In ons pand zijn twee gezellige huiskamers en een ontspannings- en ontmoetingsruimte waar verschillende dingen te doen zijn. Dat kan zijn samen thee drinken of een gezellig gesprek voeren, maar ook een van de hieronder beschreven activiteiten. Daarnaast proberen wij ook altijd nieuwe groepsactiviteiten te plannen waar u vrijblijvend aan kunt deelnemen, zoals een wandeling, een leuk uitstapje of speciale activiteiten rondom feestdagen.

Bij Zorgtrecht willen we dat u kunt doen waar u zich prettig bij voelt en wat bij u past. U bepaalt dus zelf hoe u uw dag bij ons indeelt; hier laten wij u volledig vrij in. De activiteiten worden altijd afgestemd op uw individuele wensen en gezondheid. Wanneer u denkt dat er iets ontbreekt of u heeft een goed idee, laat het ons weten en wij zullen waar mogelijk ons programma aanpassen.

Bewegen Dagopvang ouderen

Bewegen

Gezondheid staat bij Zorgtrecht voorop en daarom is er speciale aandacht voor beweging en sport. In een volledig ingerichte fitnessruimte kunt u elke dag tussen 13:30 en 15:30 onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut aan uw herstel, mobiliteit of conditie werken. U kunt hierbij denken aan trainen op een loopband of hometrainer, maar ook het uitvoeren van specifieke oefeningen.

Fysiotherapie en sportbegeleiding worden verzorgd door UwFysio. Deze praktijk is in 2015 opgericht door fysiotherapeuten Bryan Ossendrijver en Michael Ton. Hun doel is om patiënten in een gemoedelijke sfeer van kwalitatief hoogstaande fysiotherapie te voorzien. UwFysio zal zich tot het uiterste inzetten voor uw gezondheid.

Samen dineren

Naast een warme middagmaaltijd tijdens ons dagprogramma, serveren wij als deel van ons middagprogramma iedere werkdag van 17:00 tot 18:30 uur een geheel verzorgde gezonde en afwisselende avondmaaltijd voor onze gasten. Er wordt net zoals thuis gezellig samen aan tafel gegeten en daarna is er de mogelijkheid om na te tafelen onder het genot van een kopje koffie of thee tot sluitingstijd om 20:00 uur.

De maaltijden worden met zorg en aandacht samengesteld door een gerenommeerd restaurant en bestaan uit verse en voedzame ingrediënten. Ons streven is om altijd ruime en gevarieerde keuze aan te bieden en rekening te houden met specifieke dieetwensen zoals halal of vegetarisch. Geef deze voorkeuren wel altijd van tevoren bij ons aan.

Voor de maaltijden vragen wij een kleine bijdrage van 4 euro per persoon. De mantelzorger is ook altijd van harte welkom om een keer aan tafel aan te schuiven voor hetzelfde bedrag.

Spelletjes & Films

Op onze locatie bieden we de mogelijkheid voor het spelen van verschillende gezelschapsspellen. Zo  kunt u samen een potje biljart spelen, zijn er verschillende dam- en schaakborden of kunt u een kaartje leggen. Heeft u zelf een bordspel in huis dat u graag met anderen speelt? Neem deze dan vooral eens mee!

In een van onze ruimtes hebben wij de beschikking over een groot projectiescherm. Eén keer per week kijken we hier ’s middags gezamenlijk naar een mooie film voor een echte bioscoopervaring.

Stichting Zorgtrecht

Tuinieren

Wilt u liever niet binnen zitten? Dan is tuinieren wellicht een goede optie voor u. Niet ver van onze locatie, bij tuindersvereniging Ons Genot hebben wij de beschikking over een moestuin waar onder begeleiding kan worden getuinierd. Op deze manier bent u actief bezig in de buitenlucht terwijl u verschillende groentes en kruiden kan kweken voor eigen gebruik.

Verjaardag vieren

Speciaal voor verjaardagen gaat Zorgtrecht ook in het weekend open en wordt er voor de jarige een mooi feestje georganiseerd met familie en vrienden. Geef van tevoren aan wanneer u jarig bent en wij regelen de rest voor een voordelige prijs.