Achtergrond

Toen Numan Demircan, initiatiefnemer van Stichting Zorgtrecht, merkte dat zijn moeder hulpbehoevend werd ging zij naar een instelling voor dagbegeleiding. Maar al na twee dagen gaf ze aan niet meer te willen gaan. De reden hiervoor bleek te zijn dat ze zich niet op haar plek voelde omdat ze haar moedertaal niet kon spreken en omdat ze weinig connectie had met de andere deelnemers. Numan dacht toen direct ‘dit moet anders!’

Na een periode van voorbereiding en research openden vervolgens in april 2016 officieel de deuren van het eerste multiculturele centrum voor dagbegeleiding en dagondersteuning in Utrecht: Stichting Zorgtrecht. Een plek waar deelnemers van iedere cultuur welkom zijn en waar de nadruk ligt op persoonlijke, professionele en meertalige zorg op maat.

Medewerkers

Het team van Zorgtrecht staat altijd klaar om te zorgen dat u zich thuis voelt en om u zo nodig gespecialiseerde zorg te bieden. Onze ervaren, gemotiveerde en meertalige professionals zijn opgegroeid binnen verschillende culturen en kunnen zo deelnemers begeleiden en verzorgen afgestemd op hun individuele behoeften. Daarnaast zijn bij ons ook betrokken vrijwilligers en stagiaires werkzaam.

Numan Demircan, initiatiefnemer en projectleider

Numan is in Turkije geboren en is sinds zijn jeugd in Utrecht opgegroeid. Hij is een echte ondernemer. Door zijn werkzaamheden als Reis- en Hypotheekadviseur, als ook in zijn rol als tolk en vertaler midden in de wijk Ondiep-Zuilen heeft hij een enorm netwerk opgebouwd, onder andere bij de inwoners met een Turkse achtergrond. Mede door zijn eigen ervaring met de zorg heeft Numan als vrijwilliger de stap gezet naar de zorg en welzijn en is hij gestart met Stichting Zorgtrecht. Hij voelt zich hierin gesteund door familie en vrienden, die altijd voor hem klaarstaan. Met Zorgtrecht sluit hij aan bij de behoeften van de multiculturele ouderen in de wijk en daarbuiten.

Numan heeft altijd tijd voor een praatje en wil meedenken over een oplossing als er zich een probleem voordoet.

Jacqueline de Wit, teammanager

Jacqueline heeft de HBO-studie Verpleegkunde gedaan. Na haar werkzaamheden als verpleegkundige op een kinderafdeling in een ziekenhuis en als groepsbegeleider in de kinderpsychiatrie, heeft ze de overstap gemaakt naar eerst indicatiesteller bij het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) en later als leidinggevende. Ervaring met kwetsbare ouderen heeft ze  opgedaan tijdens diverse stages voor haar studie en vervolgens met de huisbezoeken en onderzoeken als indicatiesteller.

Jacqueline is open en vriendelijk in het contact. Beleid- en organisatiezaken regelt ze op een praktische manier.

Recep Ermis, projectondersteuner – Mantelzorgmakelaar

Recep is geboren en getogen in Utrecht, in de wijk Ondiep-Zuilen. Hij heeft een aantal jaren een studie rechten gevolgd. Als vrijwilliger bij Stichting Zorgtrecht heeft hij allerlei ondersteunende taken opgepakt. Recep heeft inmiddels ook de opleiding voor Mantelzorgmakelaar met goed gevolg afgerond.

Recep is zorgzaam en zorgvuldig. Hij is altijd bereid een klusje te klaren.

Vacatures

Wij zijn op zoek naar Activiteiten Begeleiders die de Turkse, Arabische en/of Berberse taal naast het Nederlands machtig zijn en het als een uitdaging zien om met ouderen te werken. Interesse om bij Stichting Zorgtrecht als Activiteiten Begeleider te starten? Neem dan contact met ons op.

Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers met een multiculturele achtergrond. Interesse om bij Stichting Zorgtrecht als vrijwilliger te starten? Neem dan contact met ons op.

Lees meer vacatures hier

“Wij komen tegemoet aan de speciale en zorg specifieke wensen van hulpbehoevenden uit verschillende culturen.” – Numan Demircan.

Samenwerking

Stichting Zorgtrecht werkt nauw samen met de volgende partijen:

  • King Arthur Groep : De King Arthur Groep is een thuiszorgorganisatie die op een kleinschalig niveau zorg voor mensen met dementie organiseert.
  • Dagcentrum Utrecht Oost : Dagcentrum Utrecht Oost is een kleinschalig dagcentrum voor ouderen in Utrecht en ’t Goy waar wij vaak mee samen werken.

Ruime keuze

In ons pand zijn twee gezellige huiskamers en een ontspannings- en ontmoetingsruimte waar verschillende dingen te doen zijn. Dat kan zijn samen thee drinken of een gezellig gesprek voeren, maar ook een van de hieronder beschreven activiteiten. Daarnaast proberen wij ook altijd nieuwe groepsactiviteiten te plannen waar u vrijblijvend aan kunt deelnemen, zoals een wandeling, een leuk uitstapje of speciale activiteiten rondom feestdagen.

Bij Zorgtrecht willen we dat u kunt doen waar u zich prettig bij voelt en wat bij u past. U bepaalt dus zelf hoe u uw dag bij ons indeelt; hier laten wij u volledig vrij in. De activiteiten worden altijd afgestemd op uw individuele wensen en gezondheid. Wanneer u denkt dat er iets ontbreekt of u heeft een goed idee, laat het ons weten en wij zullen waar mogelijk ons programma aanpassen.

Kwaliteitsnorm

Om de kwaliteit van haar diensten in de zorg te kunnen waarborgen wordt de zorg enkel verleend door gediplomeerde krachten. De scholingsnormen volgens desbetreffende cao en kwaliteitsnormen vastgesteld in de WMO-verordening zijn hierin leidend.