Eigen kracht en eigen inbreng

Bij de Dagbegeleiding houdt u de regie over uw dagelijkse leven en maakt zelf beslissingen. Dit houdt in dat wij ons flexibel opstellen en altijd bereid zijn om ons volledig voor u in te zetten. Er wordt aandachtig geluisterd naar uw individuele wensen en er is altijd ruimte voor uw eigen inbreng, inspraak en participatie. Wij gaan graag met u, in samenspraak met familie en relaties, in gesprek over alle mogelijkheden, persoonlijke voorkeuren en uw eigen ideeën. Wij kunnen u bij elke stap ondersteunen en adviseren.

Professionele begeleiding en zorg

Dagbegeleiding is bedoeld voor ouderen die nog zelfstandig thuis kunnen wonen, maar wel extra ondersteuning en sociaal contact kunnen gebruiken. Dit kan zijn vanwege ziekte, een beperking, ouderdom of eenzaamheid, maar ook bijvoorbeeld omdat u wacht op een plek in een zorginstelling of wanneer u zich na een ziekenhuisopname thuis nog niet kunt redden.

Stichting Zorgtrecht maakt het mogelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig blijft op een manier die bij u past met aandacht voor uw culturele achtergrond. Bij ons kun u één of meerdere dagdelen per week doorbrengen in het gezelschap van anderen en deelnemen aan diverse activiteiten. Ons doel is dat u zich weer meer in het leven voelt staan.

Heeft u gespecialiseerde zorg nodig? Onze gediplomeerde en ervaren zorgverleners staan iedere dag klaar om u op professionele wijze te ondersteunen, begeleiden en verzorgen.

Flexibele tijden

Stichting Zorgtrecht biedt als enige en eerste in Utrecht een middagprogramma voor dagbegeleiding aan dat pas om 20:00 uur eindigt. Met deze ruime openingstijden willen wij bij onze gasten eenzaamheid in de avonduren tegengaan en bovendien bijdragen aan de fysieke gezondheid door een voedzame avondmaaltijd te verzorgen.

Bij Zorgtrecht heeft u de keuze uit twee verschillende dagdelen:

  • Dagprogramma: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur (inclusief warme middag maaltijd)
  • Middagprogramma: op woensdag van  12:00 tot 20:00 uur (inclusief warme avond maaltijd)

U bepaalt zelf op welke dagen en welk dagdeel u wilt deelnemen. Als uw indicatie dat toe laat kunt meerdere dagen in de week deelnemen aan onze dagbegeleiding.

Samen dineren

Bij de Dagbegeleiding wordt er iedere werkdag een geheel verzorgde gezonde en afwisselende warme middag- of avondmaaltijd geserveerd als onderdeel van ons programma. Er wordt gezellig samen aan tafel gegeten en daarna is er de mogelijkheid om na te tafelen onder het genot van een kopje koffie of thee.

De maaltijden worden met zorg en aandacht samengesteld uit verse en voedzame ingrediënten. Ons streven is om altijd ruime en gevarieerde keuze aan te bieden en rekening te houden met specifieke dieetwensen zoals halal of vegetarisch. Geef deze voorkeuren wel altijd van tevoren bij ons aan.

De mantelzorger is ook altijd van harte welkom om een keer aan tafel aan te schuiven indien dit 24 uur van tevoren wordt gemeld. Wij vragen in dit geval voor deze maaltijd een kleine vergoeding van 6 euro.

Mantelzorg

Steeds meer mensen zetten zich in als mantelzorger voor hulpbehoevende familieleden of relaties. Een dankbare taak die alle respect verdient, maar soms ook een zeer intensieve en zware taak die een grote impact op het dagelijks leven heeft. Het is daarom erg belangrijk om een gezonde balans te bewaren en eigen grenzen te bewaken.

Bij Zorgtrecht maken wij ons sterk om door middel van dagbesteding niet alleen de deelnemer, maar ook de mantelzorger te ontlasten en ondersteunen. Naast ons reguliere dagprogramma, geven wij met ons unieke middagprogramma iedere woensdag van 12.00 tot 20:00 uur mantelzorgers bovendien de mogelijkheid om een avond met hun eigen gezin thuis te dineren. Op deze manier kunnen zij hun normale leven zoveel mogelijk behouden.

Bent u mantelzorger? Dan gaan wij graag met u in gesprek voor advies. In overleg kunnen we samen tot een mooi plan komen waarmee iedereen geholpen is.

Vervoer

Wilt u graag gebruik maken van de dagbegeleiding en heeft u geen eigen vervoer of is reizen met het openbaar vervoer te lastig voor u? Geen zorgen! Indien u niet op eigen gelegenheid kunt komen, kunt u gebruik maken van onze vervoer service. Wij halen u graag thuis op en brengen u ook veilig weer terug. Wanneer u een indicatie voor vervoer heeft wordt deze service volledig vergoed.

“Zelfstandig blijven wonen is makkelijker en haalbaar wanneer u overdag naar de dagbegeleiding gaat.”

Meer informatie?